Reizen | 5 musthaves voor het backpacken met een dreumes

Wat neem je mee als je gaat backpacken met een dreumes? Deze vraag hebben wij onszelf ook gesteld. Maar wat vonden wij nou echt een must tijdens onze reis? Ik heb 5 musthaves voor je onder elkaar gezet!

#1 Deryan baby travelcot

Deze komt met stipt op nummer 1! Dit tentje was voor ons echt onmisbaar. Tijdens onze reis hebben we regelmatig in hutjes gezeten, waar insecten vrij spel hadden. Met dit tentje voorkom je dat het ongedierte bij je baby kan komen. Nog een handige bijkomstigheid is dat, het tentje licht van gewicht, compact, en makkelijk opvouwbaar is.

Tip| Zorg ervoor dat je kleintje thuis in z’n eigen omgeving leert wennen aan het tentje. Het beste is om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Wij lieten Ruben hier vanaf dat hij 7 maanden oud was in slapen. Natuurlijk is ieder kind anders; en moet je toch kijken wat het beste werkt voor jouw kindje, maar voor ons was dit de beste manier.

Wij reisden met 2 backpacks á 50 liter per stuk, een daypack, babybedje van Deryan en een BabyBjörn draagzak om Ruben in mee te dragen.

Onze bagage

#2 Packing cubes

Packing cubes zijn handige zakken die het mogelijk maken je kleding makkelijk van elkaar te scheiden in de tas. Ik had voor ons alle drie een set aangeschaft. Allemaal in een andere kleur. Ik had roze, Sander donker blauw, en Ruben licht blauw. Zo was het in één oogopslag te zien voor wie de kleding in de cube bestemd was. De kleding ligt niet verspreid in de tas, waardoor je de tas ook weer makkelijker in en uit kan ruimen. Onze cubes had ik via Ali express besteld. De packingcubes waren bij ons na één reis al aan vervanging toe (dus een beetje investeren kan zeker geen kwaad). Ook zonder kind(eren) is dit natuurlijk een super handige musthave!

#3 Een opvouwbare rugzak

In het vliegtuig neem je natuurlijk wat extra’s mee in de handbagage. Wij hebben de opvouwbare rugzak gebruikt om, electronica, vloeistoffen, en de babyvoeding in mee te nemen. De overige spullen hebben we in onze comfortabele rugzak gestopt. De achterliggende gedachten hiervan is; dat je alleen de opvouwbare rugzak bij de douane hoeft legen, en je de andere tas dus lekker ingepakt kan laten. Bij aankomst hebben we de spullen verdeeld over de back packs en hadden wij aan één rugzak voldoende!

#4 BabyBjörn draagzak

Ruben is op het moment van de reis 13 maanden oud en loopt nog niet ( kruipen deed hij wel ). Wij hebben er daarom voor gekozen om geen buggy mee te nemen tijdens onze reis. Ondanks dat ik tot op het laatste moment heb getwijfeld om misschien toch een buggy mee te nemen, beviel de draagzak ons prima. Zeker gezien het feit dat de wegen niet altijd even fantastisch waren en Ruben vond het gelukkig ook heerlijk om in de draagzak te hangen!

Omdat ik zelf lage rugklachten heb, heb ik tijdens het uitzoeken van de draagzak goed gekeken naar wat de draagzak bij mijn rug zou doen. Het is een heel persoonlijk item, en het draagcomfort voelt nou eenmaal niet voor iedereen hetzelfde aan. Overweeg je een draagzak te kopen? Probeer het dan echt even uit in de winkel voordat je hem koopt. Draagzakken zijn prijzig, maar als je eenmaal de juiste draagzak hebt gevonden, dan kun je er echt heel veel plezier aan beleven!

#5 speelgoed

Natuurlijk, speelgoed!! Vooral in de vliegtuig kan een beetje vermaak geen kwaad. Heb je een kindje die moeilijk op z’n billen kan blijven zitten? Dan is speelgoed zeker een must! Het beste is nog om voor iedere 5 minuten een ander speeltje bij je te hebben, maar dat is natuurlijk niet ideaal! Hierbij de lijst met speelgoed dat wij mee hadden;

  • Ballonnen. Niet voor in het vliegtuig natuurlijk, maar voor op plaats van bestemming was het prima vermaak. En nog een pluspunt, het neemt weinig plek in beslag!;
  • Een speelgoedautootje;
  • Handpop van de fabeltjeskrant ( was ooit een actie bij de lokale supermarkt);
  • Kleurboek met 4 wascokrijtjes;
  • Blokjes;
  • 2 voorleesboekjes;
  • Emmertje en schepje;
  • en natuurlijk een Ipad met filmpjes en spelletjes.

Benieuwd naar onze complete inpaklijst?

Heb jij ook handige inpaktips? Deel ze met ons in de reacties!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: