Zwangerschap | Zwanger zijn in Corona tijd

Het is een vreemde tijd waar wij ons in bevinden. Ik ben in de eerste maand van de lockdown zwanger geraakt van ons tweede zoontje Kai. Hoe ik deze periode heb ervaren? Ik vond het heerlijk! En ik vertel je graag waarom.

  • Je hebt geen verplichtingen zoals verjaardagen, feestjes, netwerkborrels etc. Wat inhoud dat je perfect tot rust kunt komen;
  • En omdat familie en vrienden ook geen verplichtingen hebben, mis je helemaal niks! Dus geen FOMO, perfect toch?!
  • Je verlof zou je normaliter volplannen met koffieafspraakjes, lunches, en uitstapjes. Nu heb je volledig de tijd om je nesteldrang echt tot z’n recht te laten komen. Je huis is dus spik en span als de kleine zich aandient! Geeft een opgeruimd hoofd toch?
  • Je kunt maximaal uitrusten in je kraamtijd. Kraamvisite is in de meeste gevallen niet toegestaan tijdens de aanwezigheid van de kraamhulp (bij ons in ieder geval niet). Nu kun je echt volop wennen en genieten van het gezin. Daarnaast geef je je lichaam zo ook alle rust om sneller te kunnen herstellen. Fijn in je babybubbel.
  • De weken erna loopt de kraamvisite niet elke avond de deur plat. Ik kan je vertellen dat dit erg prettig als je midden in de gebroken nachten zit! Maak er gebruik van, en geniet!

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan, maar waarom zouden we niet het beste uit deze periode halen? De tijd met je baby komt niet meer terug, dus waarom niet extra genieten van de quality time?!

Ben jij ook bevallen en/of zwanger geraakt in de corona tijd? Hoe heb jij het ervaren?

Advertentie
%d bloggers liken dit: