Uitjes | Dagje Efteling met peuter en baby – alleen buitenattracties

Een dagje Efteling. Ikzelf kan daar nogsteeds ontzettend gelukkig van worden. Als kind ging ik minimaal 1x per jaar, en ik geef deze traditie graag door aan onze mannen. Ondanks de beperkingen rondom corona (alle binnenattracties waren dicht), hebben we juist een super leuke dag gehad met de kids! In de blog neem ik je mee naar de attracties die je juist mee kunt pakken in de Efteling met een peuter en een baby.

Dat de binnen attracties niet open zijn, lijkt een hele hap uit het Efteling assortiment, maar met een dreumes en baby is de Efteling zonder binnen attracties ook erg goed te doen! Ik vond het zelfs leuker, omdat je nu de tijd neemt om een andere kant van de Efteling te ontdekken. En waar je normaal de tijd niet voor zou nemen.

Het sprookjesbos

Tja, wie pakt het sprookjesbos nou niet mee? Even er door heen lopen doen we bijna allemaal wel. Maar hoelang neem je er dan ook echt de tijd voor? Vaak neem je het als sluiproute om een andere attractie te kunnen bereiken. Nu bekeken we de meeste sprookjes ook daadwerkelijk af. Je waant je dan al snel 2 uur door het sprookjesbos. Op het herautenplein kun je de tijd nemen voor een kleine versnapering, en daarna op het gemak weer door!

De Efteling | Het sprookjesbos

Het lavenlaar

Het lavenlaar. Mijn man zei zelfs dat hij dit nog nooit gezien had in de Efteling. Maar ook hier heb je leuke bezienswaardigheden en dingen om te doen. Er is altijd weer wat nieuws te ontdekken. Want ook het lavendorp is behoorlijk uitgebreid. Neem plaats in de monorail om het lavenlaar van bovenaf te bekijken, of loop alle huisjes eens in en kijk je ogen uit. Een aantal speeltoestellen
-zoals een glijbaan en wipwappen- kun je hier ook terugvinden. Kortom; genoeg te beleven voor je peuter! En je baby gaat makkelijk in de draagzak mee de monorail in.

De Efteling | Het lavenlaar

TIP | Skip ook eens alle binnen attracties en bekijk de Efteling op een andere manier.

De auto’s | De Oude Tufferbaan

Een ritje in de auto’s mag niet ontbreken. Bij onze peuter niet in ieder geval. Hij vind dit echt geweldig! Hij mag zelf sturen en papa en mama mogen lekker achterin. Met baby broertje in de draagzak is dit ook weer een heerlijke familie attractie.

De Efteling | De Oude Tufferbaan

Kinderspoor | De trap treintjes

De traptreintjes baan. Oké, je moet jezelf wel even opofferen om flink te trappen, want je dreumes zal hier hoogstwaarschijnlijk nog te klein voor zijn. Maar het is een erg leuke attractie die je normaal gezien wat sneller overslaat.

De Efteling | Kinderspoor

Pagode

De Efteling van bovenaf bekijken in de pagode is natuurlijk ook een prima familie attractie. Je hebt vanuit de Pagode een prachtig uitzicht over de Efteling. Je kunt ook hier weer met het hele gezin in. Baby in de draagzak, peuter aan de hand, en gaan!

Gondoletta

Even lunchen in de Gondoletta halverwege de dag is ook echt een aanrader als alle horecagelegenheden binnen dicht en/of bezet zijn. Een prima plek om even tot rust te komen en gezellig met je gezin onder de overkapping van het bootje te genieten op het kabbelende water. Bekijk de dobberende eenden en misschien spot je ook nog een grote vis!

Speeltuinen

In de Efteling kun je ook een paar speeltuinen vinden. Ik heb ze even onder elkaar gezet voor je.

  • Kleuterhof – Reizenrijk
  • Kindervreugd – Marerijk
  • Volk van Laaf – Marerijk
  • Nest! – Ruigrijk (Deze is nieuw; en is sinds 31 mei 2021 geopend)

Stoomtrein

De stoomtrein. Sinds deze niet meer stopt bij een een ander station, heb ik deze eigenlijk nooit meer gepakt. En waarom eigenlijk niet? Ruben vond het juist te gek! Die is over het algemeen gek op alle soorten voertuigen, dus ook de trein kon daarin niet ontbreken. Elke 15 minuten komt het treintje weer voorbij en neemt hij nieuwe passagiers mee. Stap in, en maak een ritje door de Efteling met de stoomtrein.

De Efteling | Het uitzicht op het plein vanaf de wachtrij bij de trein.

Anton Pieck plein

Op het Anton Pieck plein vind je verschillende draaimolens en een zweefmolen. Een gezellig authentiek plein waar je ook diverse eetgelegenheden kan vinden. Terwijl je peuter in de draaimolen zit, kun jij aan de buitenzijde fanatiek naar hem zwaaien. Of klim er gezellig naast!

Wanneer ga jij naar de Efteling?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: