Mama | Ervaringen met de zindelijkheidsbox

Al weken proberen we onze oudste zoon Ruben op het potje te krijgen. Nu onze tweede zoon er is, wordt het wel eens tijd dat hij echt op het potje gaat leren plassen. Want zeg nou eerlijk. Het kost een fortuin om twee jonge kids in de luier te hebben, en daarentegen zou het enorm veel werk schelen. Dus schouders eronder en gaan! Ik bestelde de zindelijkheidbox om dit snel voor elkaar te krijgen.

Waarom zou ik het wiel opnieuw uit willen vinden als andere dat al hebben gedaan?

De makers van de zindelijkheidsbox “beloven” dat je kind in één week zindelijk kan worden. In eerste instantie was ik er een beetje huiverig voor, en wilde ik de box niet kopen. Want ik moet dit toch ook zelf kunnen? Dus na lang twijfelen heb ik de box besteld en zijn we van start gegaan. De recensies waren goed, dus ik heb er vertrouwen in.

In deze blog neem ik je mee in onze ervaring met de zindelijkheidbox.

Zindelijkheidsbox

De voorbereidingen

Vol goede moed beginnen we aan dit nieuwe avontuur. Voordat je start met de box zijn er wel wat voorbereidingen nodig. Eén dag voor het grote avontuur zorg ik ervoor dat alles spik en span staat, en dat ik alle voorbereidingen getroffen heb zodat we goed van start kunnen gaan. Stiekem voelt het een beetje spannend, alsof je de volgende dag op schoolreisje gaat. Ik heb er in ieder geval zin in! Hopelijk Ruben ook…

De inhoud van de box is uitgebreid, en de handleiding is erg duidelijk en leuk in elkaar gezet. Als ouder wordt je ook echt gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.

Let’s do this!

Dag 1

Vandaag beginnen we aan het nieuwe avontuur. Deze dag was behoorlijk uitputtend (lees: 12 vieze onderbroekjes, 2 wasjes gedraaid en heel veel allesreinigersdoekjes verder). Maar… ik blijf braaf de regels van de box opvolgen en ik houdt de moed erin. Ruben kan dit, ik weet het zeker! En ik heb er alle vertrouwen in.

Dag 2

Na een goede nachtrust beginnen we weer. We blijven ons consequent aan de regels houden en zijn gefocust op Ruben. Zo nu en dan lijkt hij het te begrijpen, en de regels blijven we weer netjes opvolgen. We hebben wel het idee dat er vandaag enige verandering in zijn gedrag zit en dat het besef langzaamaan komt.

Dag 3

De dag begint al met een klein feestje. Want na het slapen doet hij meteen een grote plas op (JAWEL) de grote wc! Mijn man en ik worden beide euforisch en trots van deze momentjes. Als gezinnetje dit doen is ook erg leuk (mijn man is toevallig de afgelopen twee dagen thuis, waardoor we het samen kunnen doen). Echt heel erg leuk! Ruben heeft zelf een paar keer aangegeven dat hij moest, en heeft tot 4 uur z’n boxer schoon en droog gehouden. Daarnaast heeft hij ook een grote boodschap gedaan. Super trots! Daarna wel een aantal ongelukjes gehad maar we zijn zo blij met de vooruitgang! Die avond eten we een ijsje om het te vieren.

Dag 4

Vandaag is het tijd voor een eerste uitstapje. Voordat we gaan doet hij nog een plasje én een grote boodschap op de wc. Het lukt hem nog niet echt om zelf te zeggen dat hij moet. Zo nu en dan geeft hij aan dat hij moet, maar vaak verraad zijn gedrag het al. Het mooie is wel dat hij het al goed onder controle heeft om z’n plas op te houden. Ik had niet gedacht dat we op dag 4 al zo ver zouden zijn. We gaan in de ochtend naar oma om z’n haartjes te laten knippen. Ook hier gaat hij netjes op tijd naar de wc en doet zelfs een grote boodschap! Weer een overwinning. Ook ergens anders plassen lijkt geen probleem. Ik licht alvast de opvang in dat hij goed op weg is naar zindelijkheid, en vraag hoe zij ermee om gaat. Ik besloot (i.v.m. mijn werk) om de 7 dagen van de trainingsweek niet vol te maken, maar te stoppen op 5 dagen. Op dag 6 en 7 van de trainingsweek is hij dus op de opvang. De grootste stappen zijn immers gemaakt.

Ik besloot (i.v.m. mijn werk) de 7 dagen van de trainingsweek niet vol te maken, maar te stoppen op 5 dagen. Op dag 6 en 7 van de trainingsweek is hij dus op de opvang. De grootste stappen zijn immers gemaakt.

Dag 5

Deze ochtend begon het goed. Hij gaf zelf weer aan dat hij naar de wc moest. Super fijn! Daarna heeft hij helaas wel twee ongelukjes gehad, net iets te laat aangegeven. Maar goed, hij probeert het en weet hoe aandrang voelt. Daarnaast was hij druk met spelen en vergeet het dan wel eens. De plas ophouden lukt ook goed. De grote boodschap lukt wat minder goed.

Ondanks de ongelukjes ben ik positief verrast! Vanmiddag maken we nog een uitstapje om appeltjes te halen bij de boer en ook dat gaat goed. Hij laat alles droog. De komende twee dagen gaat hij naar de opvang. We sluiten dus vandaag al de trainingsweek af i.p.v. over twee dagen. Vanavond eten we pannenkoeken om het te vieren dat hij het zo goed gedaan heeft.

Dag 6 en 7

Op dag 6 en 7 is hij voor de eerste keer naar de gastouder zonder luier aan. Dit vond ik wel erg spannend en ik had het wel even te doen met onze gastouder. Zij is gelukkig heel relaxed en vind het allemaal geen probleem. Ze laat hem regelmatig plassen. Dat gaat goed. Alleen het zelf melden is wel even een dingetje. Dat vind hij thuis ook wel een beetje lastig. Tijdens het spelen is het natuurlijk ook veel te leuk om tijd te maken voor de wc. Per dag heeft hij (om die reden) dus wel een ongelukje. Maar ik ben super trot op onze grote man! Ik had oprecht niet gedacht dat dit het resultaat zou zijn na 5 dagen intensieve training.

Mijn conclusie:

Als je wat extra handvaten nodig hebt en/of geen idee hebt hoe je moet beginnen met de zindelijkheidstraining. Dan is deze box een aanrader. Het geeft je de motivatie om vol te houden, handige tools en weetjes.

Wanneer ga jij de zindelijkheidsbox aanschaffen?

Advertentie

Eén reactie op “Mama | Ervaringen met de zindelijkheidsbox”

  1. […] ook zelf kunnen?” Dus na lang twijfelen heeft ze de box besteld en zijn ze van start gegaan.Lees haar ervaringen op haar blog.Hebben jullie ook zo getwijfeld? Of twijfelen jullie […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: