Mama | Ikea Duktig keukentje pimpen

Het Ikea Duktig keukentje is haast niet weg te denken uit de huishoudens met kinderen. Hij is erg populair. Omdat het keukentje basic is, is het een super fijn keukentje om zelf op te pimpen. Ik had geluk en mocht deze gratis overnemen! Dus ik ben ook aan de slag gegaan.

Wat heb je nodig?

Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Ik gaf +/- €35,00 uit aan materialen om het keukentje te pimpen. Om het project betaalbaar te houden, heb ik de meeste spullen bij de action gehaald met uitzondering van de folie. De folie haalde ik bij de Praxis omdat het motief wat ik zocht niet bij de Action verkrijgbaar was. Dit heb je nodig:

Aan de slag

Als alle spullen in huis zijn dan kun je aan de slag met je project. Zorg eventueel voor oude kranten om de materialen op te leggen tijdens het verven.

STAP 1 | Demonteer de kunststof materialen, ontvet ze met ammoniak o.i.d. en spuit ze in met primer. Na het drogen spuit je ze in met de kleur naar keuze (spuitbusverf). Ik koos voor goud!

Ik gebruikte de spuitverf van de action

STAP 2 | Haal het Duktig keukentje helemaal uit elkaar.

STAP 3 | Schuur alle houten onderdelen en ontvet ze met ammoniak o.i.d.

STAP 4 | Zet alle houten onderdelen in de grondverf.

STAP 5 | Als de grondverf droog is, verf je de onderdelen in de gewenste kleur. Indien nodig kun je er een tweede laag opzetten. Ik heb er wel twee lagen opgezet voor een mooie dekking.

STAP 6 | Als alles aan het drogen is, is dit misschien het moment om het aanrechtblad in de folie te zetten. Snijd bij de open delen een kruis in het midden zodat je de kanten makkelijk eromheen kan vouwen.

De folie die je hier ziet is afkomstig van de Praxis

In elkaar zetten

Als alle onderdelen droog zijn, dan kun je het keukentje weer terug in elkaar zetten. Ik had toch een beetje hulp nodig van de handleiding. Omdat het keukentje tijdloos is, kun je ook de handleidingen voor montage nog makkelijk terugvinden op de Ikea website.

Tip!

Bij de action verkopen ze ledlampjes die middels een plakstrip te bevestigen zijn op het keukentje. Een erg leuke toevoeging voor je keukentje.

Playtime!

Je eigen gepimpte ikea keukentje is klaar! Je peuter kan nu zelf kokkerellen in zijn/haar keuken.

Ben jij ook van plan om een Ikea keukentje te pimpen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: