Reizen | De Belgische Ardennen

Toen ik voor de eerste keer moeder werd, ben ik echt overspoeld met reclame over een eerste vakantie met een baby. Vooral centerparcs laat zien dat ze het perfecte verblijf zijn voor een vakantie met een baby! Hoewel een tropisch zwemparadijs, een plaza, een bosrijke omgeving met de daarbij behorende kinderactiviteiten goed klinkt. Blijf ik erbij dat een beetje avontuur niet kwaad kan. Ik wil graag opzoek naar de mooiste plekjes, andere sferen proeven én de omgeving ontdekken. Natuurlijk is een subtropisch zwembad heerlijk. Maar wij kozen dit keer voor een vrijstaand huisje midden in de prachtige omgeving in de Belgische Ardennen.

We reisden met twee gezinnen af naar de Ardennen, naar het stadje Theux nabij Spa. We boekten daarvoor een 8-persoons huisje met 4 slaapkamers, een wellnessruimte, een grote (afsluitbare) tuin en een filmkamer.

Waar heb je zelf behoefte aan tijdens je vakantie?

Wij kozen bewust voor een sauna en jacuzzi zodat wij hier zelf van konden genieten zodra de kids op bed lagen. De jacuzzi was overigens niet alleen ons een aangename bijkomstigheid, ook de kinderen hebben hier heerlijk van genoten! Waar heb jij het meest behoefte aan? Wij hadden de volgende faciliteiten;

Jacuzzi in het huisje in de Belgische Ardennen

Faciliteiten

Oké, je hebt niet de faciliteiten van een vakantiepark. Maar laten we even kijken naar wat we wel hebben!

  • Een groot huis met 4 slaapkamers en 2 badkamers
  • Een ruime keuken
  • Grote tuin
  • Vrijstaand
  • Wellnesruimte met jacuzzi, sauna en relaxruimte
  • Een filmkamer
  • Op ca.15 minuten rijden van bezienswaardigheden, stadjes, dierenparken, grotten en supermarkt

Benieuwd naar het huis? Klik op onderstaande link om het huis te bekijken.

Klik hier

Wat te doen met jonge kinderen in de omgeving van de Belgische Ardennen nabij Theux/Spa?

Het heeft mij oprecht verbaasd hoe prachtig de Belgische Ardennen zijn, en hoe makkelijk je erdoorheen kunt rijden. De natuur is er werkelijk waar prachtig! We hebben diverse uitstapjes gemaakt en waren alleen in de ochtend en avond in het huisje te vinden. Verder genoten we van de natuur en de uitstapjes. We hadden overigens ook super mooi weer. Dat speelt natuurlijk wel een grote rol in de activiteiten die we hebben kunnen doen.

Le Monde Sauvage Safaripark – in Aywaille

Nabij Theux zijn twee dierenparken te vinden; Forestia en Le Monde Sauvage Safaripark. Beide parken zijn makkelijk aan te rijden vanaf Theux (ca. 10-15 minuten). We kozen voor het dierenpark dat niet perse overal aangeduid stond, namelijk; Le Monde Sauvage Safaripark. Het dierenpark bestaat uit een wandelroute en een safari route die met je eigen auto gereden kan worden. We besloten eerst door het park te wandelen. De dierenverblijven zijn ruim opgezet. Sommige zijn zelfs enkel met water gescheiden van het wandelpad. Ik vond het heerlijk bevrijdend en dat maakte ook dat je de dieren van veel dichterbij kan bekijken. Naast de hoeveelheid dieren was er ook een groot klimbos met diverse speeltoestellen te vinden. Dit klimbos is leuk voor jong en oud!

Lac de Warfaaz – nabij Spa

Op ca. 14 minuten rijden van Theux vind je Lac de Warfaaz. Een groot meer waar je lekker een ronde omheen kunt wandelen, maar ook een plek waar je kunt waterfietsen en vissen. Naast het meer ligt een leuk restaurantje met een speeltuin, springkussen en trampoline. Onze peuters hebben hier met hartelust kunnen spelen. Het restaurant Le jardin des elfes heeft een mooi terras. Ben je benieuwd naar de plek? Klik hier om door te linken naar het restaurant.

Grotten van Remouchamps – in Aywaille

In de omgeving waar wij zaten, hebben wij twee grotten gezien. Wij besloten dit avontuur aan te gaan. Omdat een grot natuurlijk niet begaanbaar is met een buggy, is het wel handig dat je kindje kan lopen of makkelijk mee kan in de draagzak. Ruben was 2,5 en kon makkelijk met ons meelopen. Uiteraard werd hij af en toe gedragen door Sander. Kai ging makkelijk achterop de rug mee in de draagzak. Ruben vond het zo af en toe wel spannend, maar toen we de grot uitliepen was hij stik enthousiast (iets met held op sokken…:P) Maar het was de moeite waard. Omdat er vanwege corona geen rondleidingen gedaan werden, kon je als gezin zelf de grot door lopen. Je deed dit dus geheel op eigen tempo. Super fijn! Aan het einde van de grot is het mogelijk om met een bootje ondergronds mee terug te varen naar het begin punt. Dit vond ik een erg leuke toevoeging van deze grot.

Na de grot besloten we een drankje te drinken in het naastgelegen restaurant. Hier zat een leuk terras naast bij de ingang van de grot.

Heb jij nog leuke tips voor in de Belgische Ardennen?

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: